5 tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Op zoek naar een goede en betaalbare autoverzekering? Voor je zomaar de eerste de beste verzekering neemt, kijk even naar de 5 tips die je helpen om de juiste verzekering te kiezen.

Welke dekking en opties?

De WA-dekking is een verplichte dekking. Deze zit sowieso in je verzekering. Deze dekking zorgt ervoor dat bij het veroorzaken van een ongeval door jouw schuld, de kosten worden vergoed bij gewonden en de materiële schade bij anderen.

Beperkt casco: Bij beperkt casco ben je verzekerd voor schade aan de ruiten, stormschade of vandalisme. Dit kan ook verschillend zijn bij de ene verzekering ten opzichte van de andere.

Volledig casco: Bij een volledig casco ben je verzekerd voor de schade aan je wagen als je een ongeval veroorzaakt. Een volledig casco neem je het beste als je een nieuwe wagen hebt gekocht.

Betaling jaarlijks of in termijnen?

Een autoverzekering kan duur zijn afhankelijk van welke bijkomende opties je ook neemt. Ook de leeftijdscategorie waarin je je bevindt, speelt mee in de totale kost van de premie. Vele verzekeraars bieden verschillende mogelijkheden aan, zoals maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks. Bij een jaarlijkse betaling betaal je natuurlijk veel minder dan een maandelijkse betaling. Vraag zeker de verschillen en eventuele kortingen die er zijn, tussen de betalingsmogelijkheden die de verzekering aanbiedt.

Bepaal je eigen risico

De meeste verzekeringen nemen het bedrag voor eigen risico tussen de 130 en 150 euro. Als je bedrag voor eigen risico verhoogt, dan betaal je minder premie. Als je minder wenst voor eigen risico, dan betaal je veel meer.

Kijk en vergelijk de verschillende autoverzekeringen

Bekijk en vergelijk autoverzekeringen met elkaar. Dit kan je heel eenvoudig doen via een vergelijkingssite. Check ook de verschillende opties die ze aanbieden en wat er juist allemaal vervat zit in de verzekering. Zo kan je de beste prijs vinden voor jouw verzekering. Maar kijk niet alleen naar prijs. De kwaliteit van de verzekering is ook erg belangrijk. Een goede autoverzekering is vaak belangrijker dan een spotgoedkope, want in het geval van schade wil je tenslotte goed geholpen worden.

Kies een autoverzekeraar met een kantoor

Bij het afsluiten van een autoverzekering, check je best even of deze verzekeraar over een kantoor bezit. Dat is altijd veel eenvoudiger en gemakkelijker om dan langs te gaan in het geval je een ongeval of vragen en dergelijke zou hebben. Alles verloopt veel sneller als je via een kantoor je paperassen kan binnen geven.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00