Accu’s

Bij Amsterdambanden hebben wij een ruime keuze aan accu's voor onder meer auto's, bedrijfswagens, motoren en recreatievoertuigen.

Geen onderhoudsvrije accu’s meer

Accu's werken ongeveer 4 jaar optimaal. Maar koud weer kan schadelijk zijn voor een accu en het laatste wat wenselijk is, dat de accu u in de steek laat op een donkere, koude winterochtend.
Iedereen neemt zijn auto voor lief en vertrouwd erop dat ze ons dagelijks kunnen brengen naar onze bestemming. Dit kan zijn het brengen van de kinderen naar school of het dagelijkse ritje naar het werk. Maar alle auto's hebben een accu nodig en ook accu's moeten worden onderhouden en vervangen na een tijd.
Met de nieuwe start-stopsystemen en remenergie-generatiesystemen is de tijd van de onderhoudsvrije accu voorbij. Door met accu’s om te gaan zoals we dat met ruitenwissers, olie en banden doen, voorkomen we maar liefst 49,8% van alle pechgevallen!

accu amsterdam

Soorten accu’s verkrijgbaar bij Amsterdam­banden

Een conventionele loodzuuraccu met (verdund) zwavelzuur moeten het liefst volgeladen zijn. Zakt de ladingstoestand terug naar bijvoorbeeld 95% tijdens een koude start, dan brengt de dynamo deze snel weer op 100%.
Een start-stop accu heeft het liefst een ladingstoestand van 60% of minder omdat ook het elektrisch systeem (verlichting, infotainment e.d.) en soms een remenergie-regeneratiesysteem moet opvangen. Daar is ruimte voor nodig in de ladingstoestand.
AGM-accu’s zijn droge accu’s: er zit geen vrije vloeistof in. Daardoor zijn deze accu’s gevoeliger voor hoge temperaturen. Deze accu’s worden vaak niet in de motorkap gemonteerd, maar in de bagageruimte.
Een EFB-accu zit tussen de lood- en AGM-accu in, maar kan alleen vervangen worden door een nieuwe EFB-accu. De juiste accu is belangrijk!

Start-stop accu’s

Nu de eerste auto’s met een startstopsysteem toe zijn aan een nieuwe accu, is het opletten bij vervanging. Een paar jaar geleden had een kwart van het Nederlandse wagenpark een start-stopsysteem, nu is dat al de helft.
Een loodaccu, gelaccu, AGM (Absorbent Glass Mat) of EFB (Enhanced Flooded Battery)? De loodaccu is langzamerhand aan het verdwijnen, slechts 8% van alle nieuw-verkochte auto’s in 2020 zullen een loodaccu hebben.
In de toekomst is de hoeveelheid stroom in de accu minder belangrijk, dan de vraag of de accu de cyclische belastingen wel aan kan: gezondheid gaat boven de ladingstoestand.

Tips voor het onderhoud van uw accu

Laat uw accu bij iedere onderhoudsbeurt testen. Bij de Wegenwacht staan accu’s op nummer één in de autopechstatistiek en wij willen niet dat dit onze klanten overkomt!
En vergeet niet: dat uw auto start op een mooie zomerdag houdt niet in dat hij het ook direct doet op een koude winterochtend. Periodiek testen betekent dat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Een nieuwe accu nodig? Amsterdam­Banden in Amsterdam Zuidoost!

Amsterdambanden bekijkt welk accumanagementsysteem er in uw auto zit en zal vervolgens het juiste type nieuwe accu monteren. Onze focus is u veilig op de weg te houden!