Auto laten verlagen

Wij verlagen uw auto graag en goed!

Een echte autoliefhebber weet precies wat hij met zijn auto wil: een goede wegligging en een strak stuurgedrag. Met een Eibach verlagingsset bereikt u dit alle twee. Buiten dat het de wegligging verbetert wil het oog ook wat: uw auto ziet er strakker en agressiever uit.
Als bestuurder voelt u onmiddellijk meer directe afhandeling en meer voorspelbaarheid. Inveren bij het remmen wordt verminderd, evenals overmatig overhellen in hard genomen bochten.

Hoeveel cm kan een auto verlaagd worden?

Om uw auto te verlagen zijn er meerdere mogelijkheden:

  • De pro-kit verlaging tot 30 mm met standaard schokbrekers;
  • De sportline-kit verlaging tot 45 mm met standaard schokbrekers.

Naast deze twee sets bieden wij ook nog andere sets met schokbrekers die af te stellen zijn op individuele hoogte.
Daarnaast zijn er nog sets die de hardheid van de schokbrekers kunnen instellen. En op verzoek zijn er nog speciale draagarmkits en stabilisatorkits te koop.

auto verlagen

Auto verlagen met veerklemmen

Zonder het juiste gereedschap is het gevaarlijk om zelf uw auto te verlagen. Bij de meeste auto’s zitten aan de voorzijde McPherson veerpoten waarvan de veer onder flinke spanning staat. Zonder veerklemmen is het gevaarlijk deze zelf te demonteren.

Na het verlagen van uw auto: altijd uitlijnen

Het is noodzakelijk de auto na het verlagen altijd uit te lijnen. Als u kortere veren laat monteren veranderen de wielstanden, deze moeten worden aangepast aan een verlaagd onderstel.
Bij AmsterdamBanden zijn deze kosten meegenomen in de totale verlagingsprijs.

Gevolgen voor de APK als u uw auto heeft laten verlagen

Nog een reden om niet zelf te gaan verlagen: uw auto moet wel door de APK-keuring komen!
De banden en velgen mogen bij het inveren de carrosserie niet raken. Ook mogen de voorwielen niet aanlopen in het binnenscherm als u maximaal naar links of rechts stuurt.
Bij het reguliere verlagen met een pro-kit of sportline-kit zal dit geen problemen geven. Maar als uw auto verlaagd gaat worden met een schroefset zodat deze lager gaat dan de 45mm, dan kunt u tegen problemen aanlopen. Helemaal in combinatie met een bredere set velgen.

verlagen auto

De kosten van het verlagen van uw auto

Het verlagen van een auto is iedere keer anders. Bij sommige auto's moeten we daar echt veel tijd in steken, vooral bij de oudere modellen.
De prijs voor het verlagen van uw auto is onder andere afhankelijk van het merk en type van uw auto, maar ook van de ophanging, het vermogen etc.
Voor alle type auto’s moet altijd een afspraak gepland worden. Bij de nieuwere modellen gaat het verlagen veelal iets makkelijker.

Voor meer informatie of bestellingen kunt u ons beter bellen. Wij vertellen u er graag alles over! Bel ons op 020 - 697 60 01, stuur ons een mail of rijd langs op de Kuiperbergweg. Ervaar zelf waarom onze klanten ons waarderen met een 9,6!

Grote druktes tijdens bandenwisselseizoen

In het najaar en voorjaar tijdens de bandenwissels hebben wij maar zeer beperkt ruimte in onze agenda. Het kan dus zijn dat we u moeten teleurstellen als u in deze periodes uw auto zou willen laten verlagen door ons. Onze excuses voor dit ongemak.

verlagen auto