Bandenspanning

De juiste bandenspanning is noodzakelijk voor uw veiligheid op de weg. Te zachte banden beïnvloeden de besturing en grip op de weg, die mogelijk ongeregeld of onvoorspelbaar gedrag van uw voertuig kunnen veroorzaken.

Ook vergroot het het risico op een plotselinge lekkage van de band, voornamelijk tijdens ritten op de snelweg, wat erg gevaarlijk kan zijn. Door uw banden op de optimale spanning te houden, verbruikt u minder brandstof en slijten uw banden minder snel, waardoor u de levensduur van uw banden verlengd. Te zachte banden verbruiken meer brandstof doordat u een hogere rolweerstand heeft. Zodoende profiteert u lagere brandstofkosten, lange levensduur van uw banden, verhoogde veiligheid en lagere CO2 uitstoot. Zorg dat u uw bandenspanning maandelijks controleert en altijd voordat u een lange reis gaat maken.

Als u niet bekend bent met het controleren van uw bandenspanning, rij dan langs bij Amsterdambanden. Wij zetten uw banden gratis op spanning inclusief het reservewiel indien aanwezig.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00