Import verslag: Bmw 5-Serie Sedan uit Gladbeck

Import verslag: Bmw 5-Serie Sedan uit Gladbeck

De NOS berichtte er al laatst over en ook RTL nieuws maar steeds meer Nederlanders kijken over de grens om daar een nieuwe of juist tweedehands auto aan te schaffen. De redenen? Stijgende autoprijzen in Holland, steeds meer belasting, geen goede deals. In Duitsland is het juist tegenovergesteld, de belastingen zijn lager, Angela Merkel stimuleert de Duitse automarkt, en de auto’s zijn luxer uitgevoerd van de Duitse merken speciaal voor eigen markt.

Tip: Easyimport.nl | auto import Duitsland |

Leuk voor die Duitsers zal je misschien denken maar wat heb ik daar aan. Nou tegenwoordig is het helemaal niet meer zo lastig om een auto te importeren. Steeds meer Nederlanders gingen dit op eigen houtje doen decennia terug. Bedrijven zag een kans en zo ontstonden er professionele import bedrijven. Die bedrijven importeren inmiddels tienduizenden auto’s per jaar naar Nederland vanuit met name Duitsland en België en voor de liefhebbers ook Japan en USA zijn zelfs mogelijk. Ook andere voertuigen zijn soms gewoon beter in het buitenland denk aan campers en motor.

Een dingetje waar je wel rekening mee moet houden is de BPM. Die moet je nog wel betalen over het voertuig, maar in vrijwel alle gevallen zelfs met de kosten van de auto importeur, en daar dan nog eens bovenop de BPM, zelfs met al die extra kosten is het alsnog goedkoper dan in eigen land aanschaffen. Hoe kromme situatie is dat? Mark Rutte en co moeten hier echt eens iets aan gaan doen om de Nederlandse automarkt van de ondergang te redden. Enfin, geen politiek geneuzel. Maar BPM is wel iets dat je even aandacht aan moet besteden of laat een expert dit uitrekenen. Er zijn meerdere rekenwijzen mogelijk namelijk en het is de kunst de meest voordelige manier te vinden, tip volg niet de adviezen van BD want dan betaal je juist het meest.

Enfin, dit zijn mijn lessen die ik geleerd heb tijdens het importeren van mijn BMW uit Gladbeck, Duitsland, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00