Meer over winterbanden

Je hebt vast wel eens van winterbanden gehoord. Winterbanden.nl en vele andere garages en autowinkels kunnen je wel van dit soort banden voorzien. Maar dat betekent niet dat alles over deze banden zomaar duidelijk is. Misschien heb je wel geen idee wat het precies zijn. Wat zijn winterbanden nou bijvoorbeeld precies? Hoeveel heb je nou echt aan die winterbanden als het begint te sneeuwen en vriezen? Wat zijn de redenen om winterbanden te kiezen? En wat zijn dan de andere banden die je ook kunt kiezen als je liever geen winterbanden wilt? Als je meer over winterbanden wilt weten, vertellen wij je daar hier graag wat meer over zodat je weet waar je aan begint.

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden zijn speciale banden die veel in de winter worden gebruikt. Daar komt de naam natuurlijk ook vandaan. de reden dat ze in de winter veel gebruikt worden is omdat ze een dikker profiel hebben. het profiel van deze banden is ook nog eens grover dan het profiel van andere soorten banden. Je kunt ze in allerlei weersomstandigheden gebruiken, maar ze zijn er speciaal voor gemaakt om je te helpen als het gaat vriezen en sneeuwen.

Waarom kies je winterbanden?

Winterbanden kunnen erg handig zijn als je in de winter veel op de weg bent. Het weer kan dan nog wel eens onvoorspelbaar zijn en je wilt dan een optimale wegligging hebbeb. Grip op de weg is dus uitermate belangrijk. Omdat de winterbanden een dieper en grover profiel hebben kunnen ze jou deze grip bieden. Je glijdt er minder makkelijk mee op glad wegdek. Ligt er ijs op de weg, dan kan een winterband ervoor zorgen dat je in een bocht minder snel zal glijden. Ook kunnen ze je helpen als er sneeuw ligt en je minder makkelijk vooruit komt. Winterbanden geven dan net dat beetje extra grip dat je nodig hebt om je auto los te krijgen als hij vast zit in de sneeuw. En niet alleen met sneeuw en ijs geven deze banden je meer grip. Ook met hagel, heftige regen, wind en andere extreme weersomstandigheden kunnen ze net dat beetje extra steun geven om goed op de weg te blijven liggen.

Mate van slijtage

Sommige mensen zitten zoveel op de weg dat hun banden wel erg snel slijten. Allweatherbanden zijn dan niet handig omdat je daar maar heel kort mee doet. Tegen de tijd dat het winter is hebben deze banden al niet meer voldoende grip om je in de winter extra van dienst te zijn. Afwisselen tussen en set winterbanden en zomerbanden kan ervoor zorgen dat je langer met twee sets banden doet. In hoeverre dat voor jou zo is kun alleen jij bepalen samen met de garage waar je auto bij aangesloten is.

Andere dingen

Er zijn nog meer dingen die je een betere grip op de weg geven. Goede schokbrekers zijn één ding. Een goed werkende stuurbekrachtiging ook. Houdt dus in de gaten dat deze dingen nog goed in orde zijn. Mocht je echt door de sneeuw moeten rijden dan zal een set sneeuwkettingen geen overbodige luxe zijn. Goed onderhoud en eventuele maatregelen als de weersomstandigheden extreem zijn worden dus zeker aangeraden.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00