Verkoop uw auto via een veiling!

Uw auto online verkopen

U kunt uw auto op tal van manieren verkopen. U kunt ervoor kiezen om uw bolide via een dealer of garage kwijt te raken. Hiervoor wordt vaak gekozen bij de aankoop van een nieuwe auto. Ook kiezen veel particulieren ervoor om hun auto op Marktplaats te zetten of op een andere manier te adverteren om hun auto kwijt te raken voor een fatsoenlijke prijs. Tenslotte is het mogelijk om uw auto via een online autoveiling aan de man of vrouw te brengen.

Maar wat zijn de voor- en nadelen van bovengenoemde verkoopmethodes? En wat is de beste manier om de hoogste prijs te krijgen voor uw auto verkopen?

Verkoop via dealer of garage

Als u uw auto verkoopt aan een dealer of garage, heeft u het voordeel dat u snel van uw auto af bent. Bijkomend voordeel is dat als u meteen een andere auto aanschaft bij betreffende garage of dealer, u doorgaans een zeer aantrekkelijke korting krijgt.
Verkoop aan een vakman heeft echter ook en belangrijk nadeel. Meestal krijgt u veel minder geld terug voor uw auto dan uw voertuig de daadwerkelijke waarde auto. Een dealer of garage wil uw auto namelijk weer opknappen en doorverkopen, en dat is niet gratis. De kosten worden uiteraard ‘doorberekend’ aan u als verkoper.

Online verkoop

Veel Nederlanders plaatsen een autoadvertentie op een online verkoopsite voor tweedehandsproducten. Populair zijn onder meer bekende websites als Marktplaats.nl, Speurders.nl en Tweedehands.nl. Een online advertentie plaatsen heeft als voordeel dat het erg gemakkelijk is (u hoeft er de deur niet voor uit), u zelf de verkoopprijs van uw auto kunt bepalen, u een enorm bereik heeft qua doelgroep en er eenvoudig foto’s en precieze beschrijvingen aan de advertentie toegevoegd kunnen worden. Dit lijkt allemaal mooi en positief, maar veel mensen realiseren zich niet dat online tweedehands verkoop risicovol is.

Verkoop aan bekenden

Een goede optie is om te kiezen voor het doorverkopen van je auto aan familie, vrienden of kennissen. Het voordeel is vooral het gemak. De nadelen zijn helaas groter. U kunt – als het goede bekenden zijn – zeker niet de hoofdprijs vragen. Verder loopt u het risico dat, als blijkt dat de auto na doorverkoop defecten vertoont, u de goede relatie met uw bekende op het spel zet. Verkoop aan familieleden of vrienden is daarom eigenlijk, zowel financieel als emotioneel, geen goed idee.

Online autoveiling

De laatste tijd verkopen steeds meer mensen hun auto via een online autoveilingplatform. Dit is een van de nieuwste manieren om uw auto te verkopen. Verkoop via een online autoveiling heeft diverse voordelen in vergelijking met de verkoopmethoden die hiervoor genoemd zijn. Zo komt uw auto in een systeem van opbieden terecht, waarbij de kans op een goede prijs erg groot is. De veiling drijft de waarde auto omhoog. Verder bieden veilingen de garantie dat alle technische informatie rond de auto klopt, door vooraf een kenteken check te doen. Een kenteken check garandeert dat de auto kwalitatief in orde is.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00