Winterbanden

NIEUWE WINTERBANDEN KOPEN?

Het klimaat veranderd, steeds vaker hebben wij te maken met hevige regen. Ook bij deze weersomstandigheden heeft u profijt van winterbanden. De winterbanden hebben een ander profiel dan de zomerbanden. Door de lamellen in de winterbanden wordt het water ook beter afgevoerd.

Het is tevens veiliger in de kou omdat het loopvlak rubber zacht is en onder het vriespunt ook zacht blijft. Dus met winterbanden heeft u in de wintermaanden een betere wegligging, kortere remweg en beter stuurgedrag. Gaat u op wintersport vakantie dan zijn in meerdere landen winterbanden en sneeuwkettingen verplicht.

Wist u dat u veel langer met uw banden rijdt als u op tijd wisselt? De beste tijd om te wisselen is vanaf oktober, als de temperaturen dalen.

REGELS WINTERBANDEN DUITSLAND VERANDERT PER 01-01-2018

Voor wie vanaf 1 januari 2018 op wintersport gaat en daarbij door Duitsland rijdt, is het even goed opletten op de winterbanden. De regels rondom de winterbandenplicht worden namelijk veranderd. Dat wil zeggen dat de banden met alleen het kenmerk ‘M+S’ niet meer voldoen. winterbanden duitsland kopen

 

Sneeuwvlokje

Na 1 januari 2018 zijn automobilisten in Duitsland verplicht om bij winterse omstandigheden banden onder de auto te hebben die het alpine-symbool dragen, dat te herkennen is aan het sneeuwvlokje (zie foto hierboven). Voorheen was het voldoende om banden met het M+S kenmerk te gebruiken, maar dat is straks dus niet meer het geval. De banden met het alpine-symbool zijn speciaal gemaakt voor winterse omstandigheden, M+S banden niet. Gaat u op wintersport komend seizoen, let daar dan goed op bij de aanschaf van uw winterbanden.

Overgangsperiode

Om niet direct iedereen op te zadelen met hoge kosten voor nieuwe winterbanden is het zo dat automobilisten hun ‘oude’ winterbanden nog mogen gebruiken tot 30 september 2024. Voorwaarde daarbij is wel dat de banden moeten zijn aangeschaft voor 1 januari 2018. Winterbanden die gekocht zijn na die datum moeten voorzien zijn van het alpine-symbool. Let dus op het DOT nummer van de band, voorbeeld DOT1318 = week 13 jaar 2018.

Eigenaar kan boete krijgen

Niet alleen de bestuurder kan bij verkeerd bandengebruik rekenen op een boete, maar vanaf 1 januari 2018 is ook de eigenaar aansprakelijk. Als u iemand toestemming hebt gegeven om in uw auto te rijden en diegene rijdt met winterse omstandigheden op de verkeerde banden kunt u een boete verwachten. Let dus ook goed op als u uw auto uitleent aan bijvoorbeeld uw zoon of dochter die een weekendje naar Duitsland rijdt.

 

Professioneel advies & kwalitatieve winterbanden

Bij Amsterdambanden vindt u een breed scala aan winterbanden, met en zonder velg, van topmerken zoals Michelin, Continental, Goodyear, Pirelli, Dunlop en Bridgestone, maar ook andere bandenmerken voor elk budget. Bij (online) aankoop van een band kunt u gemakkelijk een afspraak maken en de standaarddienst montage, balanceren en ventielen toevoegen.
winterbanden kopen